Протести има в сектори, които се нуждаят от реформи и

...
Протести има в сектори, които се нуждаят от реформи и
Коментари Харесай

Владислав Панев за Кирил Вътев: Това трябва да е един от последните министри, на които да се иска оставката

Протести има в браншове, които се нуждаят от промени и реформатори, съобщи в ефира на bTV депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев. 

Той акцентира, че до момента не е чувал някой от ръководещото болшинство да желае оставката на земеделския министър Кирил Вътев.

“За мен това би трябвало да е един от последните министри, на които би трябвало да се желае оставката. Той е задоволително добър експерт, който идва от бранша и познава проблемите и знае какви би трябвало да бъдат решенията ", изясни Панев.

Според него слонът в стаята е методът на разпределението на дотациите, тъй като " в доста малко хора отиват доста пари ".

" Политиката на дотация е такава, че България става монокултурна страна, единствено зърнопроизводство. Земеделието има потребност от огромни промени. Ако се приказва единствено за приемане на помощи, а не за това по какъв начин България да стане още веднъж обичаен експортьор на редица артикули с висока добавена стойност, което ще сътвори занаят в селата ", безапелационен е той.

По думите му евентуално по политически аргументи ще бъдат задействани още митинги. Той предвижда и за такива в бранш “Енергетика ".

“На 21 февруари изтича договорът с " Контур Глобал Марица Изток 3 ", която е най-големият производител на сила от въглища през последните няколко месеца. Изтичането на контракта значи най-вероятно прекъсване на централата, когато цените на тока са ниски, а това значи и доста понижаване на добива на въглища. Януари излязоха данните, че ние сме голям чист вносител на електрическа енергия. Ние сме заливани от евтина електрическа енергия от румънските вятърни и водни централи. " Марица Изток “ не устоя на тази конкуренция. Няма кой да им купи токът ", изясни Панев
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР