Протестен конвой от около 500 автомобила и кемпера днес пристигна

...
Протестен конвой от около 500 автомобила и кемпера днес пристигна
Коментари Харесай

Пристигна конвоя на свободата в Брюксел

Протестен ескорт от към 500 автомобила и кемпера през днешния ден дойде в Брюксел, с цел да показва против рестриктивните мерки, наложени поради ковид, заяви кметът на белгийската столица Филип Клоз, представен от Ройтерс.

Повечето участници в митинга са пристигнали от Франция.

Властите съумяха да попречат на транспортните средства да влязат в централната част на града, като служители на реда ги пренасочваха към паркинг в покрайнините на Брюксел. Оттам обаче протестиращите продължиха да се придвижват пешком до един от площадите в центъра, както и до региона, в който се намират европейските институции.

Репортери на Ройтерс са видели сред 150 и 200 протестиращи в центъра на града и още толкоз към централата на Европейския съюз.

Кметът Клоз сподели пред телевизия Ел Ен 24, че митингът е въодушевен от " Конвоя на свободата ", който блокира с камиони канадската столица Отава. Организаторите на демонстрацията не са поискали позволение от градските управляващи, добави той.

По време на съботните митинги в Париж един от конвоите съумя да разбие полицейските заграждения и да влезе в централната част на града. Това провокира тапи по " Шан-з-Елизе " и към Триумфалната арка.

В неделя канадската полиция разчисти протестиращите и колите, които бяха блокирали най-натоварената комерсиална връзка в Северна Америка.

Протестите в Канада започнаха предишния месец, откакто локални превозвачи се опълчиха на наложителното условие за имунизация или карантиниране за интернационалните водачи на камиони. Впоследствие протестиращите показаха неодобрение и от редица други ограничавания против разпространяването на ковид и други проблеми.

В Израел през днешния ден също имаше демонстрации. Протестен ескорт мина по автомагистралата, която свързва Тел Авив и Ерусалим.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР