Протестът в Стара Загора започна в 18 ч. пред Съдебната

...
Протестът в Стара Загора започна в 18 ч. пред Съдебната
Коментари Харесай

Протестът в Стара Загора: Залепиха макетно ножче на входа на Окръжната прокуратура

Протестът в Стара Загора стартира в 18 ч. пред Съдебната плата в града и продължи към два часа и половина. На спокойно шествие се събраха хиляди хора – измежду тях и доста майки с дребни деца.

По информация на полицията във вчерашния митинг са взели участие към 4000 души. Шествието стигна до Окръжната прокуратура, където на входа залепиха макетно ножче.

На митинга бяха майката и бащата на 18-годишната Дебора. Те говореха както пред всички присъстващи, с цел да изразят благодарността за поддръжката им, по този начин и да кажат, че не са очаквали такова „ цунами “ от поддръжка.

„ Не чаках такава поддръжка. Благодаря на всеки, който е тук “, сподели Ивелина Михайлова

„ Не беседва, няма контакт с нея от тази позиция. Никаква реакция, всички тези репортажи ги заобикаля “, описа пред bTV майката на обезобразеното момиче.

„ Не чаках такава поддръжка. Благодаря на всеки един, който е тук. Надявам се на обективна присъда, вярно квалифициране на телесните повреди по щерка ми “, добави майката.

В момента 18-годишното момиче се възвръща в дома си и нейните близки споделят, че психическата контузия е даже по-жестока от физическата.

Следете всичко по тематиката тук

Бащата на потърпевшото момиче сподели пред bTV, че е бил срещу връзката ѝ с Георги и че не го е познавал персонално. Каза още, че в оня интервал от към месец, когато той е бил на независимост – след първото му стартиране от ареста до настоящето му наново задържане – не е правил опит да се види с тях.

Според него дейностите са предизвикани от ревнивост, а щерка му нищо не е споделяла за връзките си

В идващите дни не се чака да има нови митинги в Стара Загора. Хората обявиха, че дават на институциите седем дни. Те желаят да видят по какъв начин ще се развие процеса против 26-годишния обвинен Георги Николаев Георгиев. Сред настояванията им са и да бъде отстранена от служба съдийката, която преди към месец на втора инстанция пуска на независимост Георги.

В поддръжка на Дебора и с цел да кажат „ не “ на насилието излязоха десетки хиляди хора и в други градове в страната.

София

Под надпис „ Нито една повече “ – хиляди в София настояха насилието да спре. Пред Съдебната палата протестиращите желаеха законови промени. Например, психическият тормоз да бъде включен в закона, а дейностите на съпрузите и интимните сътрудници да бъдат изравнени.

По-късно шествието потегли по столичните булеварди, а протестиращите блокираха Орлов мост.

Пловдив

И в Пловдив хиляди се събраха пред Съдебната палата.

Варна и Бургас

Огромно голям брой се събра в поддръжка на потърпевшото момиче и против експанзията и във Варна.

В Бургас неправителствени организации, общественици, младежи и фамилии, пристигнали с децата си, показаха недоволството си от правосъдната система, като минаха в голямо всеобщо шествие от Съдебната палата до общината.  

Ямбол

В Ямбол над хиляда протестиращи се събраха пред постройката на съда и също минаха в шествие през центъра на града.

Сливен

И в Сливен хиляди извършиха центъра на града. Те минаха в протестно шествие, отброявайки до 400, колкото са шевовете на измъчваното момиче.

Благоевград

Протест и пред Съдебната палата в Благоевград. Според хората казусът с домашното принуждение е голям и пропуските в законодателството ни спомагат да се разраства със застрашителни мащаби през последните години.

Хасково

В Хасково стотици хора безусловно окупираха Съдебната палата в символ на митинг против издевателствата над 18- годишното момиче, насилието и неналичието на правдивост.

Враца

Срещу бруталността на стореното, за съответна правосъдна система, строги санкции и за умерено бъдеще на децата си се оповестиха и във Враца.

Смолян

Демонстрация се организира и в Смолян, където събралите се настояха институциите да стартират да работят.

Велико Търново

Въпреки дъжда доста хора се събраха и във Велико Търново.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР