Протестът в Благоевград, който е част от националния протест в

...
Протестът в Благоевград, който е част от националния протест в
Коментари Харесай

Протестът в Благоевград прерасна в гражданско неподчинение

Протестът в Благоевград, който е част от националния митинг в страната против високите цени на горивата, прерасна в конфликти сред протестиращи и полиция.
 Българска социалистическа партия разгласи, че поддържа митингите в страната  Протести блокираха София и основни пътища в страната (обновена)  Ревизоро: Политически кръгове заплащат за митинги, с цел да изнервят премиера
От полицията в града оповестиха, че са принудени да проведат " интервенции по възобновяване на публичния ред ". 

Още на обяд протестиращи от целия район затвориха с жива верига както основния, по този начин и остарелия обходен път през Благоевград. Движението при граничен пункт „ Кулата-Промахон " също беше спряно.

От Съюза на транспортните служащи, един от уредниците на митинга, оповестиха, че от дълго време приканват протестиращите да се оттеглен и да освободят придвижването, само че към този момент безрезултатно. В двете направления са се образували километрични опашки от леки и товарни коли.

Протестът на основен път Е-79 край Благоевград в региона на мотополигона стартира в 12 ч. и в него се включиха водачи с коли и мотори от Благоевград, Петрич, Гоце Делчев и Дупница.

Министерство на вътрешните работи приканва жителите да се преценяват с разпорежданията на полицията и да не позволяват нарушавания на публичния ред.

По-рано през днешния ден протестиращи блокираха автомагистрала Тракия в региона на Стара Загора и Бургас.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е възобновено придвижването по автомагистралите и главните пътища в страната, откакто през днешния ден в разнообразни региони имаше краткотрайни усложнения поради протестни дейности.

Остават усложненията за пътешестване само по основен път Е-79. Протестиращи са блокирали пътя на входа на Благоевград в посока Симитли, където няма опция за пренасочване по различен маршрут. Блокада има и в региона на ГКПП-Кулата.

Министерство на вътрешните работи приканва жителите да се преценяват с разпорежданията на полицията и да не позволяват нарушавания на публичния ред.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР