Протестът в Български пощи заради ниското заплащане засега е символичен,

...
Протестът в Български пощи заради ниското заплащане засега е символичен,
Коментари Харесай

Вижте какви са заплатите на обикновените служители в Български пощи

Протестът в " Български пощи " поради ниското възнаграждение към този момент е алегоричен, само че може да прерасне в ефикасен.

В момента договарянията не вървят, изясни пред БНР Ася Атанасова, която е ръководител на Стачния комитет към Федерация " Съобщения " в КТ " Подкрепа ".

От сдружението оповестиха, че няма предивидено нарастване на заплатите в " Български пощи " за тази година.

" На последните срещи поискахме почтено нарастване на заплатите. През юни те бяха увеличени с 10%. Получиха се тогава, когато инфлацията към този момент ги беше изяла ", показа Атанасова.

Брутната заплата на един касиер е 758 лв., на куриер – 718 лв., пресметна Атанасова.

" Ако прибавим и притежаван клас, тогава чистата заплата, която получават е към 670 лв.. Поискахме нарастване от 15% с ваучерите за храна, само че получихме следващия отговор, който от години се чува в " Български пощи " - че няма пари ".

Пощите са на загуба, само че никой не се пита за какво се стигна до това състояние, означи тя.

" Работещите в " Български пощи " не са отговорни за това. Дружеството върви надолу повече от 10 години ", счита Атанасова

От синдикалната организация упорстват за среща с министъра още от ноември, само че тя към момента не се е състояла.

" Искахме да беседваме за политиката по приходите и за понижените доходи. Ако митингът има поддръжка от 50%, той ще стане ефикасен ", съобщи синдикалната лидерка.

" Това значи, че в един миг се стопира работа, само че няма да стане преди Нова година ", даде обещание тя.

Атанасова не може да подсигурява, че когато пристигна време за приемане на пенсиите през януари, пенсионерите ще има от кого да бъдат обслужени.

" Зависи от това дали ще продължат диалозите. Неглижирането на " Български пощи " “ от страна на министерството е огромно ", означи тя.

Ася Атанасова не чака да настъпи усъвършенстване в сдружението и посредством реализирането на планове по Плана за възобновяване и резистентност.

" Понякога се наливат пари, които не е ясно къде отиват. Това се е случвало и преди. Първо би трябвало да се погрижим тези хора да получават почтено възнаграждение. Виждали сте и в какво положение са самите пощенски станции. Ние работим с извънредно остаряла техника ", заключи тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР