Протестът ще се проведе на 19 декември (вторник) от 19

...
Протестът ще се проведе на 19 декември (вторник) от 19
Коментари Харесай

София Няма Да Клекне! От Това Зависи Животът На Всеки От Нас! Тотален Бунт! Три Квартала Изригнаха!

Протестът ще се организира на 19 декември (вторник) от 19 часа, оповестяват неговите уредници, живеещи в кварталите.

" За да подчертаваме върху казуса и обстоятелството, че визира повече от един квартала, митингът ще се организира редом на три места в София – кръстовището на бул. " Никола Мушанов " и ул. " Добротич ", кръстовището на бул. " Президент Линкълн " и ул. " Монтевидео " и на бул. " Александър Стамболийски " и бул. " Вардар ", показват те в известие до медиите.

" При норма от 50 µg/m3 в тази част на София постоянно виждаме стойности на праховите частици от над 500-600 µg/m3, а от време на време даже стойности достигащи 1600 µg/m3. Проблемът се дължи на всекидневното горене на всевъзможни отпадъци, кабели, облекла втора ръка, черчевета, други боклуци и мощно отровни материали.

Праховите частици са единствено забележимата за момента част от казуса (благодарение на непринудено сложени от хората измервателни станции), само че още по-голям проблем са останалите токсични субстанции, за измерването на които настояваме да се сложи публична измервателна станция в региона, както и осведомителни табла в трите квартала, които да осведомят хората за рисковия въздух, който дишат.

Настояваме и за засилен денонощен надзор против изгаряне на боклуци и рискови за здравето материали, за което е нужна съгласуваност сред столичен инспекторат, Министерство на околната среда и водите, Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването.

В тази връзка настояваме персонално премиера като виновен за тази съгласуваност да се ангажира с решаването на казуса. Искаме незабавно решение на казуса, тъй като това ежечасно разболява нас и нашите деца! ", споделят от инициативните комитети на живущите в " Овча Купел ", " Красна Поляна " и ИК на " Западен парк ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР