Протестът продължава в над 50 горещи точки на България. Отцепихме

...
Протестът продължава в над 50 горещи точки на България. Отцепихме
Коментари Харесай

Над 25 организации бяха изгонени от преговорната маса, изискванията за "зелената сделка" са безумни: Земеделци

" Протестът продължава в над 50 горещи точки на България. Отцепихме се и не сме съгласни с нашите сътрудници, тъй като не са изпълнени нито една от точките от меморандума, от настояванията на сектора ", това съобщи в " Денят Започва " Цанко Цанев - член на УС на Асоциацията на земеделските производители в България.

Ефективните митинги на част от земеделците в цялата страна не престават и през тази седмица. Представители на Асоциацията на земеделските производители в България и още 26 организации от други земеделски браншове желаят оставката на земеделския министър и настояват, че договарянията досега са водени единствено в полза на избрани организации. Днес земеделците от великотърновско ще затворят интернационалният път Русе - Свиленград.

Според протестиращите земеделци няма съответни дейности на министъра на земеделието.

    " Над 25 организации бяха изгонени от преговорната маса и останаха единствено три организации, с които министърът договаря. Преговорите се водят на мрачно, няма никаква осведоменост. Няма съответни дейности. Проблемите ни са свързани с безконтролния импорт от Украйна ", уточни Цанко Цанев.

От Асоциацията на земеделските производители показаха своите претенции:

    понижаване на дминистративната тежест
    анулация на огромна част от нещата по " зелената договорка "

    " По отношение на " зелената договорка " условията са безумни и неизпълними ", съобщи Цанко Цанев.

    " Ние би трябвало да си гледаме животните, а не да назначаваме хора, които от самото начало да попълнят чек-листи ", безапелационен беше зърнопроизводителят.

По думите на члена на УС на Асоциацията на земеделските производители в България, сътрудниците им от другите браншови организации са ги били " обидили брутално и грубо " и " не им прави чест ".

    " Недопустимо е да се вършат сделки с шепа хора, които да вземат решение бъдещето ни ", съобщи Цанко Цанев.

Подкрепа за митинга земеделците от Поликраище получиха и от кмета на селото, тъй като счита, че " би трябвало да им се обърне внимание и би трябвало да се яде българска стока ".

    " Абсурдни са простотиите, които ги правят земеделците в земеделското министерство ", сподели един от протестиращите.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР