Протестът победи! Няма да строят в парка до "Санкт Петербург"

...
Протестът победи! Няма да строят в парка до "Санкт Петербург"
Коментари Харесай

Багер фантом копае в парка до Санкт Петербург

Протестът победи! Няма да строят в парка до "Санкт Петербург " Само в „ Марица “: Арест в парка до хотел „ Санкт Петербург “ Дани Каназирева се бори за опазването на парка до Новотела

След противозаконната сеч в Пловдив към този момент си имаме и нелегално залесяване - от екоактивисти в частен парцел. До новия градски парадокс се стигна, откакто екскаватор призрак изкопа дупки в зелената повърхност до хотел " Санкт Петербург " рано сутринта, а по-късно хора от квартала започнаха да засаждат в тях фиданки. Били им подарени от регионалния шеф Здравко Димитров. Акцията провокира реакцията на притежателя на парцела Байрям Солак и час по-късно " залесителите " бяха отведени в Трето РУП за разпит. Униформените привикаха в Районното и багериста, копал в парка. Пред полицията той не съумял да даде свястно пояснение по какъв начин се е озовал с машината в частния парцел и кой му е платил за свършената работа. Казал, че го повикали хора от квартала.

" Обяснихме в полицията, че желанията ни са благородни, само че те не желаеха даже да ни изслушат. Учудващо е за какво, когато на същото място нелегално се режеха дървета и ние се обаждахме на всички институции за подпомагане, полиция нямаше, а пристигнаха в този момент, като започнахме да залесяваме ", съобщи след екшъна Асен Костов, ръководител на инициативния комитет за избавяне на зелена повърхност. Той напомни, че за 31 отрязани без позволения дървета са формирани актове за нарушаване от Общинския инспекторат.

" Незаконна сеч не е имало, само че в този момент има противозаконни дейности в частен парцел. Не може, без да има позволение от притежателя, някой да разкопава с машина. Ние също настояваме за върховенството на закона ", разяснява пред " Марица " Байрям Солак. Той е притежател на терена, в който съгласно Общия организационен проект на града и издадения Подробен устройствен план има право на застрояване. До този миг двата документа не са оспорени. Солак напомни, че досега е проявявал самообладание и не влизал в борба с протестиращите, които на процедура употребяват нелегално парцела му, организирайки там акциите си. След случая с багера призрак и разкопаването на терена обаче упорства институциите да поемат своята отговорност и да проработят в името на закона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР