„Протестът не е политически и нямаме политически искания, а икономически.

...
„Протестът не е политически и нямаме политически искания, а икономически.
Коментари Харесай

След като ЕС спре вноса на руски петрол, рецесията у нас е на прага

„ Протестът не е политически и нямаме политически претенции, а стопански. Не желаеме към сегашния миг оставката на правителството”. Това съобщи Добрин Иванов от Асоциация на индустриалния капитал в България във връзка идния митинг на 18 май. По думите му бизнесът желае да е конкурентен на пазара.

„ Заплатите са функционалност на ток, газ, благоприятни условия, конкурентоспособност на стопанската система. Там бизнесът е този, който на база резултатите си, ще реши. Държавата има единствено един инструмент – минималната работна заплата”, изясни някогашният обществен министър Иван Нейков.

„ Повече пари в стопанската система – по-висока инфлация. Това е естествен стопански процес”, сподели финансистът Аркади Шарков пред Нова като акцентира, че успеваемостта му ще бъде изразходвана за 1-2 месеца. Точно тази краткосрочна битка, която съгласно него има дълготрайни отрицателни последици, няма да има резултата, към който държавното управление се стреми. По думите му откакто Европейски Съюз спре вноса на съветски нефт, рецесията у нас е на прага.

Съветът на специалистите е да не се отпускаме с по-високи разходи през лятото, когато сметките ни са по-ниски, а да пестим персоналните си финанси.

Според Иван Нейков има риск, когато помагаш „ на калпак”. Може някъде да се струпа помощ, без тя да е нужна, а на други места – да има същинска нужда, само че да са свършили парите, изясни някогашният обществен министър.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР