Протестът на земеделците в Италия продължава, за момента - до

...
Протестът на земеделците в Италия продължава, за момента - до
Коментари Харесай

МВнР предупреди: Стачка блокира летищата в Германия, транспортни затруднения заради протести в Италия и Гърция


Протестът на земеделците в Италия продължава, за момента - до 3 февруари, обхващайки към този момент цялата територия на страната - от Сардиния до Ломбардия, сред Синалунга (Сиена) и Фояно делла Киана (Арецо), в Тоскана, от Емилия-Романя до Сицилия, минавайки през Умбрия и Абруцо и Лацио. Трактори се струпват и пред изхода на автомагистралата Мелегнано.

Демонстрациите протичат проведено, оповестява се за закъснение на трафика в някои региони, само че без особени неудобства за придвижването по пътищата, под наблюдението на полицейските сили. Министерство на външните работи предлага жителите да се преценяват с рекомендациите на полицейските управляващи и да заобикалят региони с дейни митинги.

При нужда от подпомагане, българските жители могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Рим, на следните номера: тел.: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали могат да се подават и на имейл адреса на Консулската работа към Посолството: [email protected]

Триста трактора от разнообразни региони на гръцката област Северна Македония се чака да се съберат на следващия ден пред Международния панаир в Солун, заяви АНА-МПА. Протестът на гръцки земеделци, който стартира от потърпевшите от наводненията в Тесалия стопани, се уголемява с по-общи претенции за поддръжка и отбрана на бранша. Очаква се тракторите да останат пред изложбения комплекс до закриването на ревюто на 4 февруари.

Фермерите в Италия стачкуват против нездравословните съгласно тях европейски селскостопански политики. Протестите са резултат от демонстрации в други елементи на Европа като Германия, Белгия и Франция, където аграрни производители блокираха пътища и автомагистрали със селскостопанска техника и сътвориха обилни проблеми за придвижването, протестирайки против ниското възнаграждение, ценовия напън, екологичните регулации и политиките за свободна търговия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР