Протестът на земеделците ми прилича на поговорката Храни куче да

...
Протестът на земеделците ми прилича на поговорката Храни куче да
Коментари Харесай

Министър Вътев: Протестът на земеделците ми прилича на поговорката Храни куче да те лае

Протестът на земеделците ми наподобява на поговорката " Храни куче да те лае ". Субсидиите, които получават нашите аграрни производители взимат колкото всички без Румъния. Освен това получават и помощ поради украинския импорт. Всичко е изплатено до стотинка. Това съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

 

Той означи, че най-потърпевши от вноса са петте страни към Украйна.

 

" Ще се направи доста деликатен обзор на фермите, с цел да забележим дали декларираният брой на животните е разполагаем. Той даде образец с фермери, които гледат доста животни и продават на пазара, само че не стачкуват ", съобщи земеделският министър. 

 

" Големият проблем е, че България се разграничава от останалите европейски страни. Подпомагането на всички за всичко не е политика. Всяка страна си е избрала какво да се подкрепя, с цел да е по-силна на пазара. При нас се подкрепя всичко - това е неточност. Ние не се стремим към оптималната продуктивност, а към оптимално субсидиране, по тази причина се постанова да внасяме артикули ", изясни министър Вътев.

 

" Не е било планувано да се продава държавна земя. При нас пристигна питане, в случай че се продаде тази земя на избрана цена, какви доходи ще се генерират. Ние отговорихме, че годишно от тази земя постъпват доходи, като лихва, от 90 млн. лв. в министерството. Обяснихме, че това ще е загуба за страната ни и нашето мнение е негативно ", сподели той по отношение на опасението, че се възнамерява продажба на държавна земя.

 

По мотив желаната оставка на земеделския министър, Кирил Вътев съобщи, че не вижда причина за това.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР