Протестът на служителите на „Мини Марица – изток” пред енергийното

...
Протестът на служителите на „Мини Марица – изток” пред енергийното
Коментари Харесай

Миньорският протест приключи с освирквания за ресорния министър и сблъсък с полицията

Протестът на чиновниците на „ Мини Марица – изток” пред енергийното министерство мощно освирка отрасловия министър Теменужка Петкова, откакто тя излезе, с цел да разяснява пред медиите защо се е схванала със синдикатите, само че не приказва пред недоволните. Стигна се и до къс конфликт сред стачкуващи и служители на реда.

Хората желаят увеличение на цената на въглищата с претекста, че заплатите им са „ замразени” от години, а имат потребност и от по-модерна техника.

„ Искам единствено да отбележа, че мините са на позитивен финансов резултат – 7 млн. лв.. Увеличени са приходите им по отношение на 2016 година с 56 млн. лв.. Колегите получават постоянно своите трудови хонорари, своите обществени добавки. Климатът е добър”, разяснява тя.

Министърът означи, че нарастване на цената на въглищата ще се отрази неподходящо на централите от Маришкия басейн. Петкова въпреки всичко съобщи, че ще посети през идната седмица мините, с цел да се запознае с действителната обстановка там.

„ Това, което казахме на министъра, беше, че тя най-вероятно не получава по веригата вярна информация за това, което става в „ Марица-изток” – водят я на панорамата да гледа лъскавите хубави багери и почти до там й се изчерпва визията за това, което става в „ Марица-изток”, сподели Димитър Манолов от КТ „ Подкрепа”.

Междувременно един от миньорите се опита да остави чувал с въглища пред министерството, само че беше спрян от полицията.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР