Протестът на превозвачите, който ще бъда на 18 май, да

...
Протестът на превозвачите, който ще бъда на 18 май, да
Коментари Харесай

МОН моли превозвачите да съобразят протеста си с матурите

Протестът на превозвачите, който ще бъда на 18 май, да е най-малко след 8.30 часа поради матурата по български на зрелостниците . За това помоли министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в публично писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова. В него той я прикани да вземе поради матурата, когато издава позволение за митинга на превозвачите в София.

Той напомни, че изпитът ще се организира в 88 учебни заведения . Очаква се да се явят повече от 9200 зрелостници. Квесторите, консултантите и педагогическите експерти, ангажирани с провеждането на матурата, са над 2500. Всички участници в държавния зрелостен изпит би трябвало да заемат местата си в учебните заведения до 8.00 ч.

От МОН припомнят, че още предходната седмица Денков разговарял по телефона с уредниците на националния митинг. Той ги прикани да съобразят дейностите си на 18 май т.г. с обстоятелството, че над 46 000 младежи в цялата страна ще се явят на наложителен изпит, от който в доста огромна степен зависи бъдещето им.
 Столичният градски превоз на митинг на 18 май
Столичният градски превоз на митинг на 18 май

Заради финансовите проблеми и опасността да спре и остави работещите без заплати

Припомняме, че на 5 май се организира среща сред премиера Кирил Петков и сектора в Министерски съвет, която от множеството представители на превозвачите. Причината - настояванията им не били чути, а единствено им било обяснявано по какъв начин те не могат да бъдат изпълнени. Те. Няколко дни по-късно, на 14 април, те анулираха митинга си за вчера- 15 април.

Три са главните настоявания на тежкотоварните и автобусни транспорти - понижаване на акциза на горивата с 50%, отпадане на биокомпонентата, което още веднъж би довело до промяна на цените надолу, както и отсрочване на плануваното разширение на тол системата.

.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР