Протестът на пожарникари и спасители от цялата страна започна. Той

...
Протестът на пожарникари и спасители от цялата страна започна. Той
Коментари Харесай

Пожарникари искат 15% скок на заплатите

Протестът на пожарникари и спасители от цялата страна стартира. Той е проведен от националния профсъюз "Огнеборец “ към КНСБ и е ориентиран против несъответстващите политики прилагани от политическото управление на Министерство на вътрешните работи, водещи до закриване на районни и участъкови служби и незадоволителното финансиране на Главна дирекция ПБЗН – Министерство на вътрешните работи и Дирекция "Национална система 112” за идната 2018 година

Предвидени са манифестации пред Министерство на вътрешните работи и пред Министерство на финансите, както и шествие. "Ние сме създали пресмятане, че най-малко с 15% би трябвало да се усилят възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Обсъжда се закриването на 12 структури на пожарната - като 2 от тях са районни служби, а 10 - участъкови служби.



Това са дребни служби в дребни обитаеми места ", сподели пред камерата на Българска национална телевизия Венцислав Станков, президент на профсъюз "Огнеборец " към КНСБ. От своя страна вътрешният министър Валентин Радев предложения протестиращите огнеборци на диалог. Според него закриването на някои пожарни служби е управнически въпрос и не би трябвало да има подобен митинг.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР