Протестът на опозицията в Белград завърши снощи към 18 часа

...
Протестът на опозицията в Белград завърши снощи към 18 часа
Коментари Харесай

Опозицията в Сърбия: Вучич иска гражданска война

Протестът на опозицията в Белград приключи нощес към 18 часа с тирада на водача на националистическото придвижване " Двери " Бошко Обрадович , който сподели, че упорства през днешния ден до 15 часа да бъдат освободени арестуваните за нахлуването в постройката на сръбската национална телевизия РТС, оповестяват белградските издания.

Според него това са деца на възраст о т 18 до 20 години. Обрадович изиска също водачите на опозицията да участват всеки ден в стратегиите на държавната телевизия и радио. Според Обрадович в случай че полицията не освободи арестуваните, уредниците ще продължат митингите до осъществяване до завършек на техните претенции.
 БГНЕС
Опозицията съобщи, че се приготвя т контрамитинги в поддръжка на президента Александър Вучич.

Президентът на Сърбия Александър Вучич е вманиачен, защото събира свои деятели, с цел да ги изпрати в Белград. Той желае революция, само че ние няма да участваме в това. Когато още веднъж се съберем, няма да има връщане обратно, подчертал Обрадович, представен от вестник " Данас ".-->

Ненаказано принуждение няма да има, съобщи на собствен ред сръбският президент Александър Вучич, разяснявайки нахлуването на стачкуващи под управлението на Душко Обрадович и Драган Джилас в постройката на малкия екран, написа в. " Вечерне новости ". Сръбският президент в изявление за Пинк незабавно по-късно се спря на ситуацията в Косово, казвайки, че е угрижен за обстановката " в тази южна сръбска област ", написа изданието.

Хиляди стачкуваха в неделя в Белград против ръководството на президента Александър Вучич. Протестиращите оформиха жив кръг към постройката на президентството, което бе охранявано от жандармерия и полиция за битка с безредиците, оповестяват изданията.

Вестник " Данас " отбелязва, че президентът Вучич в изявление за телевизия Пинк е споделил, че не изключва предварителни парламентарни избори. Редовните избори са през март идната година, само че не бих изключил да бъдат и по-рано. Народът скоро ще каже, декларирал Вучич. Той добавил, че чака на тези избори успеха на неговата Сръбска прогресивна партия да бъде още по-убедителна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР