Протестът на миньори и енергетици продължи и през нощта. Блокадата

...
Протестът на миньори и енергетици продължи и през нощта. Блокадата
Коментари Харесай

Блокадата от миньорите и енергетиците на Прохода на републиката продължава 

Протестът на миньори и енергетици продължи и през нощта. Блокадата продължи и през целия ден при Прохода на републиката.

Настроението на протестиращите е непроменено. Те те упорстват изрично за гаранция за работните си места и застраховане на националната сигурност на страната. Те посрещнаха получената от държавното управление информация със викания “оставка ”. Днес те отхвърлиха поканата на министъра на енергетиката Румен Радев.

Те желаеха Радев да пристигна при тях, само че той не удовлетвори настояването им. Протестиращите имат желание да не откликнат на поканата на премиера Николай Денков за среща на следващия ден.

“Ние не сме излезли за подаяния, за заплати, за компенсации, за помощи – желаеме работа. Искаме заслужен труд, почтено възнаграждение. Това, което считам, че и до момента сме го правили не е зле, в полза на страната и обществото е ”, сподели Стефан Стефанов.

Те желаят също и развиване на българските енергетици, а не съкращаването им.

“Искаме нашите енергетици да работят да, да се развиват. А не да бъдат съкратени. Ей това желаеме ”, разяснява Десислава Петкова.

Пътят за Кюстендил, в региона на автогара Перник също беше затрупан от протестиращи миньори, солидарни със старозагорските си сътрудници. Скандиранията на протестиращите бяха “Искаме работа, а не подаяния ”. Те обявиха, че не са задоволени от вчерашното решение на държавното управление.

Срещу плануваното в Плана за обективен преход прекъсване на въгледобива стачкуваха миньорите. Те упорства да бъдат признати предложенията им импортирани в Министерския съвет. Енергетиците от Перник не блокираха пътища, само че по думите им са в протестна подготвеност, написа Българска национална телевизия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg