Протестът на ГЕРБ се премести от триъгълника на властта пред

...
Протестът на ГЕРБ се премести от триъгълника на властта пред
Коментари Харесай

Протестът на ГЕРБ се премести пред МВР, после ще мине покрай дома на премиера Петков

Протестът на ГЕРБ се реалокира от триъгълника на властта пред Министерство на вътрешните работи, след което ще мине и около финансовото министерство. Преди това вървят към дома на премиера Кирил Петков, който се намира близо до Народното събрание. Шествието се предвожда от депутати на ГЕРБ-СДС и евродепутати от партията, заяви Дарикнюз.

„Във финансите е другият мозък – Асен Василев. Ако не сте разбрали, той още написа проекта за Брюксел. После ще отидем и до нашето обичано министерство – Министерство на вътрешните работи. Ще отидем и там да поздравим Бойко Рашков за положителната му работа“, съобщи депутатът Тома Биков.

Протестът стартира в 9 часа пред постройката на Министерския съвет в София. Членове и симпатизанти на партията пристигнаха, с цел да изразят поддръжка за водача си Бойко Борисов, който беше задържан  късно нощес. Те упорстват Борисов да бъде освободен неотложно, обвинявайки управлението на Министерство на вътрешните работи в полицейски произвол.

Малко преди 10 часа към митинга се причисли и парламентарната група на ГЕРБ, която дойде непосредствено от съвещанието в Народното събрание. Движението по булевардите „ Дондуков “ и „ Цар Освободител “ беше блокирано, а пред постройката на Министерския съвет е ситуиран полицейски кордон.

Според уредниците измежду протестиращите има симпатизанти от разнообразни елементи на страната.

„Колкото повече ни удрят, толкоз по-силни ще бъдем“, разгласи националният представител Томислав Дончев. Според него вчерашният арест на някогашния министър председател е метод за кавга с опозицията. По думите му Министерство на вътрешните работи се употребява за „ тънки политически сметки “ от страна на ръководещите.

„Просто Киро – върви си, брате. Върви си с мир, че другояче ще стане ужасно. Върви си, просто Киро“, моли от своя страна Любен Дилов-син.

От партията неведнъж оповестиха, че става въпрос за „мирен протест“. Триъгълникът на властта беше огласян от крясъци „Оставка“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР