Протестът на фермерите във Франция се разраства. Бунтът им е

...
Протестът на фермерите във Франция се разраства. Бунтът им е
Коментари Харесай

Фермерският протест във Франция се разраства, общественият транспорт в Париж също се готви за стачка

Протестът на фермерите във Франция се разраства. Бунтът им е подсилен от таксиметровите водачи. Голяма стачка се готви и в публичният превоз в Париж, заяви в преписка Нова тв. Трактори окупираха в понеделник значими пътни артерии в цялата страна. Правителството към този момент няколко пъти пробва да успокои пристрастеностите с ограничения, само че безрезултатно. Протестиращите са стимулирани да отстояват настояванията си до дъно. 

До късно в понеделник и общо три часа и половина продължи срещата на държавното управление с премиера Габриел Атал и други министри и шефовете на аграрни синдикати в следващ опит да бъде успокоено напрежението на фона на демонстрациите, които не престават към този момент втора седмица. Тази седмица митингите са малко по-спокойни по отношение на миналата седмица и наподобява, че първият пакет от ограничения, които бяха препоръчани, съумяха леко да потушат гнева. Недоволството на таксиметровите водачи пък е в друга посока - техните претенции за по-добро възнаграждение са към здравните управляващи и засягат случаите, в които се транспортират пациенти.

Кризата в бранша в цяла Европа ще бъде предмет на диалози този четвъртък в Брюксел сред френския президент Еманюел Макрон и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Именно тогава ще бъде извършена изключителна среща на върха за бюджета в Европейския съюз. В блокадите до момента са се присъединили около 10 000 души с близо 5000 машини. 15 000 чиновници на реда са мобилизирани, с цел да не позволен влизането на селскостопанската техника в Париж и огромните градове. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР