Протестът днес е на разумът на обществото, а не само

...
Протестът днес е на разумът на обществото, а не само
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Предстоят фалити и затваряне на предприятия, ако бъдат затворени Мариците

Протестът през днешния ден е на разсъдъкът на обществото, а освен на работещите в ТЕЦ-овете от Маришкия басейн. Трябва да запазим работните им места, а и стопанската система. Това сподели водачът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на Нова телевизия във връзка започващия през днешния ден митинг на работещите в " Мариците ", проведен от синдикатите.

Според него предстоят банкрути и затваряне на предприятия, в случай че бъдат затворени " Мариците ". " Неизбежно е и повдигането на цената на тока ", безапелационен бе той, представен от actualno.com.

" Във вторник в комисията по енергетика стигнаха до общо единодушие да се отвори проекта в частта за излъчванията. България е приела ангажимент до 2030 година да се понижат излъчванията. Никой не ни кара да поемем по-тежки задължения в зелената договорка, само че в случай че спрем 60-70% от мощностите, няма по какъв начин да вържем енергийния баланс. Страната ни е основна за съществуването на ток изключително през зимата в целия район. Ще има режим, в случай че при нас няма такива мощности ", сподели Димитров.

Според него държавното управление да се опита да предоговори Плана.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР