Протеста на майките на деца с увреждания с искане за

...
Протеста на майките на деца с увреждания с искане за
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания блокираха кръстовището между `Мария Луиза` и `Цар Освободител`

Протеста на майките на деца с увреждания с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов продължава. 
 Протестът с настояването за оставка на Валери Симеонов стигна до централата на НФСБ (снимки)  Майките не одобряват извинението на Валери Симеонов, не престават с митингите
Поводът е неговото изявление за " кресливи дами " с " сякаш заболели деца ".

След недоволството Симеонов се извини, като обаче разгласи, че думите му не са били разбрани и са извадени от подтекста.

Протестиращите затвориха кръстовището сред бул. " Цар Освободител " и бул. " Мария Луиза ", като показаха, че минават към гражданско непокорство, с цел да бъдат чути настояванията им.

Движението беше спряно и в региона на площад " Независимост ".

Майките са безапелационни, че извинението на Симеонов не е решение и упорстват, че митингът ще продължи, докато той не се отдръпна от поста си. 

„ Продължаваме митинга поради обидата, която обществено нанесе вицепремиерът Валери Симеонов – освен, че не спря, само че и в обясненията си стана още по-груб. Бих дала прошка на един строител, в случай че ни назова инвалиди и ненормални, само че на Симеонов е немислимо ”, съобщи Мая Стоицева, една от майките, които взе участие в работната група по правенето на измененията в законодателството, представена от БГНЕС. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР