Протест заради принудителното избиване на домашни прасета.31 пазарджишки кметове се

...
Протест заради принудителното избиване на домашни прасета.31 пазарджишки кметове се
Коментари Харесай

Протест в Пазарджик заради принудителното избиване на домашни прасета

Протест поради насилственото изтребване на домашни свине.31 пазарджишки кметове се бунтуват против мярката до през днешния ден, 2 август, всички стопани на домашни свине да ги умъртвят непринудено, съобщи Нова тв.
След незабавна среща със земеделския министър срокът беше продължен с една седмица.

Представители на сектора привикват конференция по отношение на ограниченията против африканската чума по свинете.

Днес, от 16 ч., на площад „ Константин Величков “, прочут като „ Тортата “, е проведен митинг против наложеното в началото непринудено изколване на прасетата от така наречен задни дворове в 20-километровата зона от 5-те свинекомплекса в района, които се намират в Пазарджик, Априлци, Пищигово и Пещера. Зоната обгръща общините Пазарджик, Пещера, Брацигово, Септември, Лесичово и отчасти община Панагюрище.

Тези ограничения са ненужни в случай, че болестта е на 300 км разстояние и не е ли допустимо да се ограничи болестта, та се прибягва незабавно до заличаване на домашните свине, разяснява Димитър Петков, член на непрекъснатото наличие на Български земеделски народен съюз и уредник на митинга в Пазарджик. Той моли към кметовете на засегнатите общини да стартират подписки против фрапантните ограничения. Според него е неуместно да се желае авансово превантивно изтребване на животните без да има установен случай наоколо. „ По този метод държавното управление пази огромните ферми, а хората, които гледат животни, тъй като пенсиите не им стигат, са обречени на апетит и бедност “, разяснява още Димитър Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР