Протест заради жестокост към животни в Павел баня. Недоволството е

...
Протест заради жестокост към животни в Павел баня. Недоволството е
Коментари Харесай

Десетки кучета са отровени и простреляни в Павел Баня

Протест поради свирепост към животни в Павел баня. Недоволството е поради десетки случаи на отровени и простреляни кучета в града. Става въпрос както за бездомни, по този начин и за домашни животни.

„ През последните месеци има случаи на отровени кучета, които са умрели в адска мъка. Вчера едно куче, откакто е било простреляно, се е провлачило до хотел, пред който е паднало. Имало е страшна кръвозагуба “, разяснява Ивелина Недкова, представител на Animal Hope – Казанлък.

Сигнали са подадени, чака се отговор.

„ Кучето, за което се грижех през последните три години, откакто го прибрах от улицата, изяде на открито филия с самун пред очите на приятелката ми. В този миг говорех с нея по телефона и аз я успокоих, че просто някой е решил да остави храна за животните. Но не… Тези случаи зачестяват, колкото повече приказваме за тях, като че ли толкоз повече се случват. Вчера получих отговор от общината на сигнал, който бях подал “, разяснява гражданин на Павел Баня пред бТВ.

Според него е належащо да има незабавен видео надзор в града и да се сътвори на указател на домашните кучета.

„ И сега има видео наблюдаване, само че няма по какъв начин да сложим камери на всеки ъгъл. И в този момент имаме указател за кучетата. Общината стартира акция за безвъзмездна кастрация на домашните животни. Идеята е не жителите да вървят при ветеринаря, а лекарят да посещава домовете “, разяснява Милена Кавръгова, зам.-кмет на община Павел Баня.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР