Протест за оставката на кмета Фандъкова обяви днес Борис Бонев

...
Протест за оставката на кмета Фандъкова обяви днес Борис Бонев
Коментари Харесай

Спаси София свикват протест на 12 октомври за оставката на Фандъкова. Гаврата с жълтите павета преля чашата

Протест за оставката на кмета Фандъкова разгласи през днешния ден Борис Бонев и предложения всички столичани, които желаят да живеят в естествен град, на митинга идната сряда (12.10) от 18:00 ч. пред постройката на Столичната община. " Гаврата с жълтите павета преля чашата. Не става въпрос за следващият ремонт на ремонта и асимилиране на милиони, а за окончателно изтриване на историческия образ на София! ” - безапелационен е Бонев.

" Нищо няма да се промени, в случай че сме безучастни и мрънкащи вкъщи. Последният мандат на госпожа Фандъкова е белязан от безчет кавги, провалени планове и некачествени поправки. София става все по-мръсна, тъмна, презастроена, задръстена и унизена. Призовавам всички мои съграждани да дойдат на митинга тъй като без ново ръководство, София ще продължи да става все по-непоносим град за живот " - съобщи водачът на " Спаси София ", Борис Бонев.

От организацията обръщат внимание и на обстоятелството, че на четвърти следващи избори ГЕРБ губят в София, а техният съдружен сътрудник не съществува. “Управлението е изгубило доверие и легитимност пред жителите. Въпреки това, не престават да харчат от ден на ден милиарди - непрозрачно, в некачествени поправки и през същите няколко строителни компании. Няма надзор, няма санкции или пояснение за какво обектите се разпадат преди да са пуснати. Никакви поучения не са взети. Чашата преля и по тази причина излизаме на митинг! ” - споделя арх. Иван Караджов от " Спаси София ".

Лидерът на " Спаси София " съобщи, че от организацията имат серия съответни ограничения, с цел да не се позволяват сходни безобразия в центъра на страната. Той напомни, че преди две години на кмета Фандъкова са подарили Наръчник на павьора, който съдържа стандарти и технологии за редене на жълти и гранитни павета. “Ние в никакъв случай нямаше да допуснем това. Която и да е компания щеше от дълго време да бъде отстранена и да заплаща санкция за милиони. Но вместо да отбрани публичния интерес, госпожа Фандъкова се крие ” - безапелационен е Борис Бонев.

“Неприемливо е ръководещите да адвокатстват на Трейс, оправдавайки техните провали. Очевидно за всички е, че ремонтът е драматичен, само че Общината измисля смехотворни тези, че спирачките на колите били отговорни. Къде е и ръководителят на СОС, господин Георгиев? Нима като правист, той не можа да прочете контракта и да види какви огромни наказания планува той, само че такива не бяха наложени. На чия страна са тези хора - на страната на жителите или на компанията? ” - пита риторично Борис Бонев.

От Спаси София споделят, че митингът в сряда (12.10) ще бъде надпартиен и цивилен и канят всички съграждани, които считат, че София може и заслужава доста повече. Активистите са оптимисти, че градът може да стане доста по-красив, спретнат и комфортен за живеене, само че единствено с нов кмет и общински съвет. “Вместо в безкрайни скъпи поправки в центъра, би трябвало да насочим средствата в кварталите - за равни тротоари, етажни паркинги, зелени уредени паркове и улици без дупки. Вместо некачествени поправки ще има непоколебим надзор. Обещавам на софиянци, че няма да има тичане от отговорност, а партньорство и почтеност с жителите. Нека отворим нова страница за София още в сряда на митинга пред Столичната община! ” - прикани общинския консултант Борис Бонев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР