Протест във Враждебна заради изхвърляне на вредни вещества и химикали

...
Протест във Враждебна заради изхвърляне на вредни вещества и химикали
Коментари Харесай

На жителите на Враждебна им писна от отпадъци

Протест във " Враждебна " поради изхвърляне на нездравословни субстанции и химикали докара до пътна обсада. Възмутени поданици на столичния квартал излязоха да защитят правата си поради строителното хранилище до квартала.
Според един от уредниците на митинга – Васил Ганев, казусът с депото за боклуци във " Враждебна " е от години наред. Опасните субстанции отиват във водата, която се употребява, съобщи Ганев, съгласно който от Регионална инспекция за опазване на околната среда пратили двама стажанти да вземат проби и си измили ръцете. " Аз им споделям, че е цветно – те, че е черно-бяло. Сигурно съм далтонист ", живописно изясни Ганев пред Нова телевизия по какъв начин е протекло вземането на проби от депото.
Същевременно Чавдар Гигов, който е шеф на " Софинвест " ЕООД – компанията, стопанисваща депото, отхвърли обвиняванията. Естествено, че със строителните боклуци може да попаднат някакви субстанции, само че всичко това се третира, сподели той и настоя, че за стопанисването има позволение. В момента лъжете – открих торби с лакове, които булдозерът зари за 10 минути, нападна Ганев. Ежедневно децата ни са на лекари – с алергии, кашлици, избухна различен от протестиращите и добави: " Нямате никаква рекултивация ".
Гигов акцентира категорично, че има непрестанно инспекции за работата в депото. Той сподели и, че няколко пъти е желал представител на протестиращите да пристигна и да стане очевидец на процеса на работа. Приели сме от началото на годината над 4500 тона боклуци, без да заплатите и една стотинка, добави шефът на " Софинвест " ЕООД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР