Протест в защита на майката, отглеждала детето си в къща

...
Протест в защита на майката, отглеждала детето си в къща
Коментари Харесай

Протест в защита на майката, отглеждала детето си в къща без ток и вода

Протест в отбрана на майката, отглеждала детето си в къща без ток и вода, се състоя в Съдебната палата в Пловдив. Около 30 души влязоха в пререкания със чиновниците на Съдебна защита, които не ги позволиха в залата, където се гледаше делото против Галя Танева.

Майката на 3-годишното момченце, което тя назовава Буда, нямаше акт за раждане и ЕГН и подобен му беше публикуван служебно от кметството в село Иван Вазово. Така, то към този момент е с име Атанас.

Виковете и крясъците пред залата станаха причина съдийката да излезе и да помоли защитата да изведе всички. Тя разгласи, че делото се гледа при закрити порти.

Месец престой в Психодиспансера в Пловдив постанови Районният съд във връзка с Галя Танева. Адвокатът ѝ Евгени Костадинов изиска лечението, която е приложена на майката в диспансера да продължи в домашни условия, само че съдът отхвърли настояването. След като прекара 30 дни в психиатричния център, Галя ще бъде освободена да се прибере у дома, само че без детето. В момента момчето е настанено в приемно семейство.

След като съдът се произнесе, правосъдната защита изведе Галя през задния вход, с цел да няма нови конфликти с пристигналите жители в нейна поддръжка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР