Протест в този час в София и във Варна. Хората

...
Протест в този час в София и във Варна. Хората
Коментари Харесай

Школи по изкуствата искат отслабване на мерките

Протест в този час в София и във Варна. Хората желаят зали и школи за изкуства, които са директно наранени от ограничаващите ограничения, още веднъж да отворят порти.

Протестът пред здравното министерство е под наслов „ Изкуството е живот- душата на един народ! " Там са се събрали хора от разнообразни краища на страната, а настояването на протестиращите е да стартират още веднъж да работят организациите, свързани с изкуството, здравето и спорта.

Според тяхно изследване над 85% от родителите и потребителите са подготвени да се върнат в школите. Хората споделят, че не устоят финансово, защото през 2020 година са работили единствено няколко месеца. След Министерството на здравеопазването, недоволството ще се реалокира пред Министерството на културата.

Все отново разговор има. Представители на протестиращите бяха поканени на среща с министър Ангелов и министър Банов.

Протестиращи се събраха и в Морската градина във Варна. Всички са безапелационни, че наложените ограничения им пречат да реализират своята активност. Те са подготвени да предложат на Министерството проект за деяние на изкуството при форсмажорни събитие. Протестиращите ще се придвижат до постройката на Общината, където ще има проява.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР