Протест в Търговище, след като пиян служител на съдебната охрана

...
Протест в Търговище, след като пиян служител на съдебната охрана
Коментари Харесай

Протест в Търговище след инцидент с пиян служител на съдебната охрана

Протест в Търговище, откакто пийнал чиновник на правосъдната защита аргументи злополука и избяга от произшествието. Над 200 поданици и родственици на двамата потърпевши младежи излязоха тази заран пред Съдебната палата. Те се тормозят случая да не се покрие, защото причинителят е брат на някогашен полицейски началник.

Търговище

49-годишният Валентин Парашкевов е арестуван за 72 часа, откакто в петък блъснал двама младежи и избягал от произшествието. Открит е два часа по-късно в заведение. Тестван е с дрегер, който е посочил съществуване на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е кръвна проба, която се чака да излезе през днешния ден. Пострадалите момче и момиче на 16 и 18 година са настанени с разнообразни травми в болница.

След разразило се неодобрение в обществените мрежи през почивните дни и публичния интерес по случая, на причинителя е повдигнато обвиняване, а наказването, което може да получи е от 1 до 6 години затвор.

Очаква се през днешния ден Районната прокуратура в Търговище да внесе искане в съда за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража ".
Протестиращ: Ние се борим за обективен развой, борим се да няма укрити доказателства, борим се да бъде уволнен дисциплинарно, борим се този човек, най-накрая да си понесе отговорността.Драгомир Сяров, Окръжен прокурор на Търговище: Служителят на правосъдната защита е притеглен като обвинен за осъществяване на транспортно произшествие по несъобразителност, при което са породени три междинни телесни повреди на пътуващата на задната седалка на мотоциклета. Назначени са експертизи. Ще има такава и за опиати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР