Протест в столичния квартал Овча купел“. Недоволството е под надслов

...
Протест в столичния квартал Овча купел“. Недоволството е под надслов
Коментари Харесай

Протест в столичния кв. „Овча купел“ с искане за още полицейско присъствие около бежанския център

Протест в столичния квартал „ Овча купел “. Недоволството е под надпис „ Овча купел без боязън и принуждение “ и е дни откакто се стигна до напрежение в Центъра за мигранти.

От Министерство на вътрешните работи ги утвърждават и споделят, че са подготвени за деяние

Четири са главните им претенции - изместване на центъра от региона, непрекъснато, а не засилено полицейско наличие към центъра за бежанци, съблюдаване на пропускателния режим и вечерния час, както и създаване на цялостна система за видео наблюдаване в квартала.

Вносител на настояването за митинг е Борислав Тодоров, който беше претендент за кмет на „ Овча купел “ от ГЕРБ. Тук на митинга има и общински съветници от ГЕРБ-СДС.

От там показват, че България няма „ невиждан мигрантски поток “

Днес от Министерския съвет изрично опровергаха изказванията, че у нас има невиждан мигрантски поток, а страната не обезпечава отбрана на жителите.

Оттам оповестяват, че бежанските центрове в страната са запълнени 43%, като през предходната година закононарушенията, осъществени от непознати жители у нас са 287. А от български жители - 4345.

В известие, качено на уеб страницата на Държавната организация за бежанците се показва, че е потвърдена невъзможността на частната охранителната компания, която дава отговор за сигурността в бежанските центрове, да извършва качествено контракта за защита.

От компанията пък излязоха с позиция, в която споделят,  че досега предоставяната от тях услуга е одобрявана като качествена и без основни забележки.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР