Протест в столичната болница Свети Иван Рилски, заради принудителната според

...
Протест в столичната болница Свети Иван Рилски, заради принудителната според
Коментари Харесай

Здравният министър няма да приеме оставката на директора на УМБАЛ Св. Иван Рилски

Протест в столичната болница " Свети Иван Рилски ", поради " насилствената " съгласно лекарите оставка на шефа Дечо Дечев. От Министерство на здравеопазването потвърдиха за Българска национална телевизия, че министър Асен Меджидиев няма да одобри оставката на шефа на лечебното заведение.

Доктор Дечо Дечев съобщи, че няма политически напън, а се стигнало до тук по-скоро поради персонални ползи на хора, които обаче не са на равнище министър. Той добави, че след сливането на " Иван Рилски " с белодробната болница " Света София ", са погасени просрочени отговорности в размер на милион и половина лв..

След митинга в отбрана на шефа на УМБАЛ " Св. Иван Рилски " стана ясно, че Дечев е разговарял по телефона със здравния министър. Асен Меджидиев не е приел оставката му.

Към момента проблемите в болничното заведение са минимални по отношение на обстановката в други лечебни заведения, съобщи доктор Дечо Дечев.

" Болницата е една от лечебните заведения, които е за образец в този бранш. Естествено е, обикновено е да има лични апетити към нея. Завършва с близо 4 милиона лв. в облага, макар „ помощта " на Министерството на здравеопазването. Не беше предпочитана очевидно за тях, съдейки по това, че не получи финансови средства за планове, за които е кандидатствала. ", сподели доктор Дечо Дечев, изп. шеф на болница „ Св. Иван Рилски ".

Притесненията на лекарите от профсъюз " Защита " са, че задачата е болничното заведение да бъде разграбена и унищожена.

„ Лечебното заведение работи извънредно добре, няма спор сред личния състав и управлението, заплатите са извънредно положителни, изискванията на труд са положителни. Така че не виждаме мотив, ей по този начин, доктор Дечев да подаде оставка. Здравната мафия работи. Тя може би желае да унищожи единственото държавно работещо дружество и да насочат този личен състав, който виждате сега, към частния бранш ", сподели Красимир Митов, ръководител на Народно събрание „ Защита ".

Директорът на болничното заведение е разговарял по проблема и с премиера Гълъб Донев. Няколко часа след митинга стана ясно, че диалог е имало и със здравния министър, който няма да одобри оставката на Дечев.

По-късно денем на среща сред двамата ще бъдат разисквани всички сложени въпроси, по отношение на развиването на болничното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР