Протест в София и още няколко града в страната срещу

...
Протест в София и още няколко града в страната срещу
Коментари Харесай

Протести срещу застрояването по Черноморието

Протест в София и още няколко града в страната против застрояването на Черноморието. Повод за недоволството е заповедта за предпазена зона Камчия, за която през януари отпадна възбраната за строителство, заяви Българска национална телевизия.

В столицата митингът стартира пред паметника на Алеко на бул. " Витоша ", мина край Министерския съвет, Парламента и стигна до Орлов мост.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Протестиращите упорстват за възбрана на застрояването в региона на Камчийски пясъци. Освен това желаят да се анулират заменките в региона и да се възвърне статута на парцелите като обществена държавна благосъстоятелност.

Настояват и за настояща карта, отразяваща всички дюни по българското Черноморие и не на последно място - прекъсване и унищожаване на градежите на Алепу и в местността Поляните край Синеморец.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

От районното министерство обявиха за " По света и у нас ", че вносител на решението на Министерския съвет, с което през 2005 година територията предпазена зона " Камчийски пясъци " е изключена от актовете за изключителна държавна благосъстоятелност, е тогавашният министър на земеделието.

Оттам прецизират, че министрите на земеделието и на туризма би трябвало да се произнесат за смяната на предназначението на пясъчните дюни и едвам по-късно районното министерство има пълномощията да утвърди новите актове за изключителна държавна благосъстоятелност за съответния плаж.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР