Протест в Шумен срещу условната присъда, която постанови Варненският апелативен

...
Протест в Шумен срещу условната присъда, която постанови Варненският апелативен
Коментари Харесай

Протест в Шумен срещу условната присъд а на шофьора, който уби 22-годишната Светомира

Протест в Шумен против условната присъда, която постанови Варненският апелативен съд на Жечко Кюркчиев, предизвикал гибелта на 22-годишната Светомира Накева от Шумен. За 30 минути шуменци затвориха съдбовното кръгово кръстовище, на което колата на младата жена беше пометена от движещия се с висока скорост автомобил.

Десетки шуменци хванати за ръце обиколиха кръговото кръстовище и блокираха придвижването, с цел да изразят възмущението си, че войната по пътищата продължава да взема почтени жертви. Варненският апелативен съд промени присъдата на Жечко Кюркчиев от 3 години ефикасна в 3 години условна с 5-годишен изпитателен период с претекста, че той е млад и е осъзнал е виновността си.

Съдът се базира и на отчет на Държавата организация по сигурност на придвижването, който потвърждава, че кръговото кръстовище не дава отговор на нормативните условия. Близките на починалата предходната година в злополуката Светомира са възмутени от условните присъди, които се дават за породена гибел при злополука:

- Когато стане неточност, никой не е непогрешим, всеки би трябвало да понесе отговорността си. На всеки може да се случи, в това число и на мен.

- Малка присъда за един убит човешки живот, аз дори не го разбирам.

- Въпреки моята личностна приемливост като човек съм възмутена от това, че в България няма правдивост.

- Трябва да се трансформират законите, с цел да има по-големи наказания за такива извършители, които вършат каквото си желаят по пътищата. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР