Протест в подкрепа на спешните медици от град Петрич, към

...
Протест в подкрепа на спешните медици от град Петрич, към
Коментари Харесай

Протест в подкрепа на битите спешни медици от Петрич

Протест в поддръжка на незабавните медици от град Петрич, към които млад мъж прояви безпричинна експанзия. Служители в незабавните центрове в Югозапада, дружно с представители на народен профсъюз “Защита ” се събраха през днешния ден пред филиала за незабавна здравна помощ в Петрич. От синдиката упорстват за законови промени, които да подсигуряват сигурността на медицинските лица, до момента в който са на работа. Ако не бъдат взети ограничения, се заканиха, че митинги ще има и в София.

Двама от чиновниците на филиала на незабавна помощ в Петрич бяха удряни и обиждани без причина от пациент, на които оказвали незабавна помощ. Днес техни сътрудници се събраха, с цел да ги поддържат и да желаят ограничения против насилието над медици.

" Разбрахме, че има експанзия, по отношение на сътрудниците на адрес и да ги подкрепим, тъй като това към този момент се случва по-често от пациентите има по-често експанзия към медицинския личен състав ".

" Не е обикновено да вървиш на адрес и да те бият, в случай, че отиваш да помагаш на хората и да ти се отплащат с пердах ", разяснява Васил Запрев - водач и парамедик ФСМП-Сандански.

" Положението става нетърпимо, откакто няма чуваемост, би трябвало да накараме ръководещите да схванат, че фактически има проблем и би трябвало да намерим решение ", безапелационен е Красимир Митов-председател на Национален профсъюз “Защита ”.

От народен профсъюз „ Защита “ упорстват за законови промени, които да обезпечат сигурността на медиците.

" Да се подсигурява недостижимост до работещите в опазването на здравето, което е примерно с полицията, който посегне на доктор, сестра, фелдшер, водач да бъде наказан по бързата процедура, да заплати една огромна санкция, с цел да има почит ", съобщи Красимир Митов-председател на Национален профсъюз “Защита ”.

Ако настояванията им не бъдат чути, от синдиката се заканиха, че дружно със чиновници от всички незабавни центрове ще излязат на народен митинг в София.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР