Протест в подкрепа на семействата с деца с увреждания се

...
Протест в подкрепа на семействата с деца с увреждания се
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания протестираха в Перник

Протест в поддръжка на фамилиите с деца с увреждания се организира през днешния ден в Перник. Въпреки дъжда, под звуците на детски песни и с фланелки с надпис " Системата ни убива ", майки на деца с увреждания от общината още веднъж показаха настояванията си . Подкрепа получиха и от десетки перничани, пристигнали пред постройката на Общината.
 
" Никой няма право да се отнася по този начин с майките и с децата, които имат по-различни използва. Опитвам се най-малко за минута да се слага на мястото на тези родители, само че ми е доста мъчно, не мога “, показа Мариела Григорова, която инициира протестната демонстрация в символ на схващане на казуса.
 

" Социалната система би трябвало да се промени. Трябва да има указател на хората с увреждания , да се опишат в него точните увреждания и проценти по ТЕЛК-овите решения, като в самобитна категоризация ", счита Радосвета Николова, която е майка на дете със специфични потребности.
 

" В момента системата за персонална помощ е безпорядък. Има стратегии, които се извършват от общините, има такива, които се извършват от Агенцията за обществено подкрепяне. И все пак средства не стигат. И все пак има инвалиди със 100% неработоспособност, които нямат персонален помощник. Трябва да се реши и казусът с подпомагането на децата, които навършват 18 години и внезапно се оказват в живота с някакви минимални средства за оцеляване ", добави още Николова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР