Протест в подкрепа на гей браковете се проведе вчера вечерта

...
Протест в подкрепа на гей браковете се проведе вчера вечерта
Коментари Харесай

Защитници на гей браковете протестираха срещу решението на ВАС

Протест в поддръжка на гей браковете се организира през вчерашния ден вечерта пред Народното събрание, съобщи Българска национална телевизия.

Повод бе решението на Върховния административен съд по отношение на брака на две дами.

Според протестиращите има дискриминация, защото тези двойки са лишени от редица права, които могат да имат като семейство.

Припомняме, че Върховният административен съд (ВАС) дефинитивно отхвърли да записва еднополов брак в България, оповестиха от Върховен административен съд.

С това решение Върховен административен съд удостовери решението на Софийския административен съд и дефинитивно отхвърли регистрация в ГРАО на брак сред две дами, подписан във Англия.

Отхвърлена е жалбата на едната жена против отхвърли на кмета на Столична община, регион " Люлин ", за актуализиране на фамилното ѝ състояние в персонален картон.

Съгласно българския закон идентичният пол на лицата, искащи да сключат брак е спънка за подписване на брак. Както Конституцията на Република България по този начин и Семейният кодекс откриват като наложително изискване за подписване на цивилен брак разнополовост на съпрузите, безапелационни са висшите магистрати.

Делата за признание на еднополов брак са разнообразни от делото, с което Върховен административен съд разреши на еднополова двойка да обитава на територията на Република България. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР