Протест в Париж срещу домашното насилие. Десетки жени лежаха като

...
Протест в Париж срещу домашното насилие. Десетки жени лежаха като
Коментари Харесай

Протест в Париж срещу домашното насилие

Протест в Париж против домашното принуждение. Десетки дами лежаха като мъртви в центъра на града. Демонстрацията е опит да се насочи вниманието на обществото към казуса.

Само от началото на 2019 година във Франция повече от 120 дами са били убити от сътрудниците си. Протестиращите носеха плакати с портрети на някои от жертвите. Черната статистика е сходна години наред, като даже се регистрира растеж на съдбовните случаи. Преди месец беше проведен народен конгрес, с цел да се търсят решения на казуса. Според уредниците на митинга не е направено задоволително.

„ Аз съм по-възрастната сестра на Гилен. Тя беше убита през 2017 година от колегата ѝ. Запали я жива пред 7-годишното им дете. През 2019 година са убити 121 дами. Това е съвсем колкото терористите убиха в „ Батаклан " и се случва всяка година. Не ни беше препоръчана психическа помощ, няма финансова поддръжка за фамилиите, с цел да поемат погребението. Нищо. Всяка година толкоз убити, колкото в „ Батаклан”, сподели Сандрин Бушиа, сестра на една от жертвите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР