Протест в Кемерово, искат оставката на Путин Хиляди протестират след

...
Протест в Кемерово, искат оставката на Путин Хиляди протестират след
Коментари Харесай

След голямата трагедия: Протест в Кемерово, искат оставката на Путин

Протест в Кемерово, желаят оставката на Путин Хиляди стачкуват след пожара в съветския град Кемерово . Искат оставката на президента Владимир Путин и на представителите на локалната власт, позволили нещастието. По последни публични данни при пожара в Търговско-развлекателния център са починали 64 души, множеството от тях деца. Голям брой тела остават под руините на постройката. За идентифицирането им ще е нужна ДНК експертиза .

Разследването е открило съществени нарушавания. Охранител е изключил противопожарната сигнализация, спешните изходи са били затворени, което е затруднило евакуацията на хората.

Повечето чиновници на комерсиалния център са избягали и са оставили деца и родители на произвола. Протестиращите желаят да бъде обявен точният брой на починалите, да се организира оптимално транспарантно следствие и отговорните за случилото се да бъдат осъдени.

„ Предай на всички, че ги обичах. Предай на мама, че я обичах “. Това е последното телефонно позвъняване на 11-одишната Вики до вуйна й Евгения Оганисян, която след нещастието описа:

„ Каза, че гори всичко. Че вратите в кинотеатъра са блокирани. Казва: Не мога да изляза. Кашляше и приказва: Не мога да вдишвам.Това е краят “, гласи известието на Мая. Тя и 5-годишната й сестра са измежду починалите в пожара.
Kemerovo. Governor Tuluyev has apparently assured Putin this is just 200 of the usual opposition types.
— Roland Oliphant (@RolandOliphant) В последното си съобщение13 –годишната Маша се обръща към приятелите си: „ Ние горим. Обичам ви. Ако можете, простете ми “. Маша умира в болничното заведение.

В обществените мрежи може да се чуе и достоверен тон от вика за помощ на децата, които крещят: „ Мамо, не можем да излезем отсам “!

Игор Востриков , изгубил петима близки в пожара – брачната половинка си, сестра си и трите си деца, твърди, че кинозалата е била заключена:

„ Загинаха, тъй като са били заключени. Звъняха ни от там. Търсеха помощ. Заключени сме. Задушаваме се, споделяха. Никой не оказа помощ, тъй като когато пожарът стартира, всички се разбягват, а хората в кинотеатъра не съумяха да го създадат. Те нямаха шанса да се спасят “.
Russians across the country are mourning the victims of the fire with makeshift memorials. Here are some photos:
— The Moscow Times (@MoscowTimes) Хората от Кемерово излязоха на импровизиран митинг. Те настояват, че от тях се крие информация, че не се оповестява същинският брой на жертвите и желаят оставки.

Сред протестиращите е и Игор Востриков.

„ Путин в оставка. Той слага венци. Тук ли е? Зададох въпрос – Путин тук ли е?Сложи ли венци върху фотосите? Доведете го тук тогава. Загина сестра ми Алена, жена ми Елена и три деца, на 7,5 и 2 годинки. И да - като всички тук мълча. Имаше избори. Сърцето ме боли. Но аз разбирам, че под нашето робство в случай че в този момент стартира да негодувам, хоп и ще остана без работа. И по този начин всеки мълчи. Задушиха хората. Защо? “

 Владимир Путин дойде в сибирския град Кемерово БГНЕС
„ Аз съм елементарен човек, не желая да продължава по този начин. Вдигнете ръце, тези, които сте за оставка. Вдигнете ръце всички “.

Гневни, хората, събрали се на площада, упрекнаха управляващите в операция и укриване на информация за нещастието. На мястото имаше засилено полицейско наличие. Там бяха и спецчастите.
 митинг Русия БГНЕС

Според съвсем всички, взели думата, жертвите на пожара са доста повече от публично оповестените досега 64 –ма починали. Хората на площада настояват, че останките на починалите въобще не са стигнали до моргата в града. Според тях 355 натрупа са били качени и извозени с камиони неизвестно къде.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР