протест в Хасково В Хасково след близо три месеца затишие

...
протест в Хасково В Хасково след близо три месеца затишие
Коментари Харесай

В Хасково подновиха протестите, искат оставка на правителството

протест в Хасково В Хасково след близо три месеца мъртвило през днешния ден възобновиха митингите.

Хората са недоволни от поправките в Изборния кодекс и желаеха промяна на системата, настояха и за оставка на държавното управление.
 митинг в Хасково Дарик радио, Хасково
Хората обявиха, че желаят да възобновят митингите от края на предходната година и се заканиха, че идната събота още веднъж ще излязат на улицата.

Разрешение за неодобрение имаше и бе от 13 до 16 часа. На централния площад се събраха към 20 души. Те имаха поддръжка и от Харманли, които обявиха, че желаят по-добри условия за живот.

 полиция на митинга в Хасково Дарик радио, Хасково-->

Георги Делчев бе един от протестиращите в Хасково: " Писна ни на всички. Искаме да си гледаме децата в България, желаеме смяна в цялата система, желаеме смяна в цялата система, желаеме качествено опазване на здравето, качествено обучение на децата ни, желаеме разграбването на тази страна да спре ".
 
Георги Ванков пък съобщи, че не е удовлетворен от поправките в Изборния кодекс: " Приеха промени в Изборния кодекс, като отстраниха преференциалния избор, в случай, че през 2015 година на референдума над 2,5 млн. българи желаеха напълно мажоритарен избор. На ЦИК мандата изтича март, те упорстват изборите да се осъществят със настоящия състав, а би трябвало да го разхлабен и да назначат нов ".

Протестът бе охраняван от полиция.

Подробностите в звуковия файл
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР