Протест в десетки градове в Русия под надслов Стачка на

...
Протест в десетки градове в Русия под надслов Стачка на
Коментари Харесай

Алексей Навални организира протест под надслов Стачка на избирателите

Протест в десетки градове в Русия под надпис " Стачка на гласоподавателите " - с гледище за почтени избори и промяна на властта. Мащабната акция беше проведена от опозиционния водач Алексей Навални и неговия Фонд за битка с корупцията. Часове преди демонстрацията полицията нахлу в офиса на Навални. Арестувани са той и още най-малко 200 души.

 © БТАРуслан, Москва: Дойдохме на " Стачката на гласоподавателите ", тъй като считаме, че тези избори не са законни. Против сме, тъй като действително ни лишиха от избор, като не записаха Алексей Навални за претендент за президент.Елена, Омск: Искам да се измъкнем към този момент от това тресавище! Да има нещо свежо, промени!
В доста градове, измежду които Москва и Санкт Петербург, акциите бяха неразрешени от властта. В Санкт Петербург даже трансформираха маршрута на градския превоз, с цел да не могат искащите да стигнат до мястото на митинга. А денят за уредниците на митинга - Фонда за битка с коупцията, стартира с... звук на ъглошлайф.

В офисите на Навални нахлу полиция и разруши вратата с претекста, че има сигнал за бомба. Иззета е инсталация, минимум петима са задържани. Преди началото на митинга Навални изясни, че на всички места към дома му има полиция.
Алексей Навални, опозиционен водач: Искам просто да изляза, да стигна до Тверская, няма значение, ще ме задържат ли, или не, само че аз ще изразя позицията си. А в миналото ще кажа на децата и внуците си - да, стачкувах, с цел да изразя несъгласието си. И по тази причина всички неприятни неща, които се случиха, а те ще се случат, станаха с дейното ми противодействие! А това е най-важното!
Буквално минути, откакто излезе на Тверская - една от основните московски улици, от където би трябвало да стартира митингът, Навални беше задържан.

В Туитър той написа - Арестуваха ме. Това няма значение. Идвайте на Тверская. Вие не излизате поради мен, а поради себе си и бъдещето си. Официалното обвинявания против Навални е за нелегално образуване на протест. През декември съветската ЦИК забрани на Навални присъединяване в изборите поради условна присъда за финансови злоупотреби, каквито той изрично отхвърля.

Навални и последователите му са наясно, че Путин ще бъде избран отново, само че задачата им е да понижат изборната интензивност и по-този метод да помрачат успеха на Путин. Държавните медии са доста обрани за митинга, само че каналът на Навални в Ютюб е наблюдаван от десетки хиляди души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР