Протест в Благоевград срещу скъпите горива Граждански протест срещу високите

...
Протест в Благоевград срещу скъпите горива Граждански протест срещу високите
Коментари Харесай

Стотици шофьори протестираха в Благоевград срещу високите цени на горивата

Протест в Благоевград против скъпите горива Граждански митинг против високите цени на горивата се състоя през днешния ден в Благоевград и други градове в страната .
 
Над 200 водачи се включиха в автошествието в Благоевград , което потегли от Югозападния университет " Неофит Рилски ". Протестиращите минаха по основен път Е-79 от Благоевград до село Железница, община Симитли. В региона на тунела край Железница протестиращите блокираха за половин час придвижването по основен път Е-79, което докара до образуването на километрични колони в двете направления.
 
Километричната колона затрудни натоварения трафик по основния път в посока Гърция. Движението се контролира от чиновници на Пътна полиция. Призивите са пътуващите по това направление да проявят самообладание и да изчакат митингът да завърши.

Днешният митинг е подсилен и от синдикалния съюз на транспортните служащи. Председателят на сдружението Александър Стамболийски разгласи, че митингът е освен среу скъпите горива, само че и против общественото ликвидиране на българския народ.

Протести на водачи се организираха и в други градове в страната. С автошествие водачи от Ямбол и Сливен също показват недоволството си против високите цени на горивата и застраховките. Над 100 автомобила с развети трибагреници, черни флагове и надути клаксони потеглиха от изхода на Ямбол към Граничен пункт - Лесово, минаха през целия град и приключиха митинга до изхода за автомагистрала " Тракия ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР