Протест срещу зеления сертификат започва в този час пред Народното

...
Протест срещу зеления сертификат започва в този час пред Народното
Коментари Харесай

Първите протестиращи от ”Възраждане” вече са на жълтите павета

Протест против зеления документ стартира в този час пред Народното събрание. Организиран е от партия " Възраждане ".



Ситуацията пред Народното събрание сега е спокойна. Хората спокойно отстояват настояванията си - главното е да отпадне зеленият документ. В момента придвижването по бул. " Цар Освободител " е блокирано.

Във фейсбук уредниците на митинга изясняват, че демонстрацията е ориентирана против изтъквам " зеления документ и насилствената имунизация " - ограничения, които уредниците назовават дискриминационни, античовешки и ограничаващи.



До паметника Цар Освободител има инсталирана видеостена. По неофициална информация се чака водачът на Възраждане да приказва пред протестиращите точно посредством видеовръзка, защото е подложен под карантина.

" Исканията ни са да си върнем нормалността, да не ни дискриминират и да ни назовават антиваксъри, да освободим нас и децата си, да си живеем обикновено, това желаеме ", споделя един от протестиращите.

" Да отпадне зеленият документ, тъй като в действителност в днешно време не е обикновено човек да живее и да се тормози от това че е здрав, да не може да излезе на пътя, да отиде до магазина, да отиде в образователно заведение, да не приказваме за каквито и да било други заведения ", счита различен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР