Протест срещу управлението е планиран днес в центъра на София.

...
Протест срещу управлението е планиран днес в центъра на София.
Коментари Харесай

Протест с продължение ще сваля Борисов, полицай до полицай в центъра на София

Протест против ръководството е плануван през днешния ден в центъра на София. Той упорства за промяна на политическата система и съответствува с други обществени мероприятия. 

Създадена е специфична организация, с цел да бъде обезпечено спокойното им протичане, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Осигурено е задоволително полицейско наличие, с цел да не се позволява нарушение на публичния ред и спокойствието на жителите.

Възможни са краткотрайни прекъсвания или пренасочване на придвижването при нужда. Целта е да не се пречи на упования засилен трафик поради идния първи образователен ден и завръщането на огромен брой коли в столицата. Осигурен е задоволителен полицейски състав, който да подсигурява мирното протичане на протестните дейности и спазването на публичния ред.

Инициатори на митинга са живеещият в Лондон Емил Русанов, притежател на уеб страницата " Будилник ", Росен Миленов и Светослав Козлуджов. 

Началото е през днешния ден пред Народното събрание в 12 часа, като за митинга ще дойдат българи от Европа и Съединени американски щати. Сънародници зад граница ще стачкуват пред българските посолства в съответните страни. Следващият митинг ще е на 26 септември пред централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат петиция за тревожното положение на България. След това ще има нови митинги през към месец-два.

Протестът е под наслов " Оставка, съд и промяна на системата ". Организира се във " Facebook " и се финансира от платформа с дарения, като досега са събрани малко над 1000 английски лири, заяви Емил Русанов, издател на вестник " Будилник " в Лондон, преди ден.

За митинга в неделя в София ще дойдат българи от Франция, Белгия, Холандия, Испания, Италия, Англия, Съединени американски щати. 

Росен Миленов, някогашен чиновник на ГДБОП и ДАНС, съобщи, че ще отиде на митинга с децата си и уточни настояванията, които ще бъдат сложени: " Оставка на държавното управление на " Борисов 3 ", неразпускане 44-тото Народно събрание, приемане на кабинет, излъчен от жителите, който ще работи по написана стратегия със периоди и съответни неща ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР