Протест срещу системната дезинформация, бълвана от предаването на известния журналист

...
Протест срещу системната дезинформация, бълвана от предаването на известния журналист
Коментари Харесай

4К СЕ СЪБРАХА: Волен и компания бранят Волгин пред БНР

Протест против систематичната дезинформация, бълвана от предаването на известния публицист и русофил Петър Волгин " Политически НЕкоректно ", се оформи тази заран пред постройката на БНР. Волгин обаче бе посрещнат първо от свои симпатизанти, отпред с водача на " Атака " Волен Сидеров и сътрудници от путинофилското издание " Поглед.инфо ".

Между тях и протестиращите, подписали се върху петицията за свалянето на предаването, застана дузина служители на реда, с цел да не се стигне до рисков идеологически конфликт. 



Самият Волгин още през вчерашния ден прикани съидейниците си да излязат в поддръжка не толкоз да резервира той работното си място в публичната медия, а в името на " свободата на словото " и правото на друга позиция. 

Знаков подробност от днешното събитие обаче е, че да го поддържат пред БНР отидоха точно тези, посочени от Христо Грозев, преследваният от Москва проверяващ публицист от " Белингкат ", като главен хъб за приемането на рублите, пращани от Кремъл за дезинформация у нас. 

При чуването си в Народното събрание във връзка съветската опасност Грозев изясни, че един от разпределите на рублите и копейките в медийни канали у нас е македонецът Дарко Тодоровски.

Въпросният, представящ се за боен сътрудник в локалните Средства за масова информация от окупираните от Русия територии в Украйна, е създател точно на " Поглед.инфо ". 

На контрапротеста в отбрана на Волгин се появиха и лица от партийната БСТВ на Корнелия Нинова - водещите Стоил Рошкев и ексдепутатът Страхил Ангелов.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР