Протест срещу събарянето на сградата на Основно училище Свети Иван

...
Протест срещу събарянето на сградата на Основно училище Свети Иван
Коментари Харесай

Варненци протестираха срещу събарянето на ОУ Св.Иван Рилски

Протест против събарянето на постройката на Основно учебно заведение " Свети Иван Рилски " проведоха варненци тази заран, съобщи Радио Варна.

Повече от 20 някогашни преподаватели, някогашни чиновници, ученици и жители се събраха пред постройката на общината, с цел да изразят недоволството си от предлагането на администрацията на мястото на настоящето главно учебно заведение да бъде издигната постройка за V езикова гимназия " Йоан Екзарх ", която сега се обитава с ОУ " Г.С.Раковски ".

На последната комисия " Наука и обучение " към общинския съвет, шефът на дирекция " Образование и юношески действия " Лилия Христова, съобщи че концепцията е децата да преминат на едносменен образователен режим, а за задачата би трябвало да се разделят учебните заведения, които населяват една и съща постройка.

" Така обаче този квартал, към автогарата ще остане без главно учебно заведение ", споделиха през днешния ден протестиращите.

Те считат и че е трябвало да има допитване до жителите на квартала. В " Иван Рилски " има доста деца от малцинствата и в неравностойно състояние като сега там учат към 260 деца.

В отбрана на учебното заведение, което тази година навършва един век, стартира онлайн подписка, в която са се присъединили учители, някогашни ученици и преподаватели, както и хора от страната и чужбина. В нея сега има близо 1000 подписа. Същевременно от настоящия колектив на учебното заведение се разграничиха от проведения митинг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР