Протест срещу руската инвазия в Украйна се проведе в центъра

...
Протест срещу руската инвазия в Украйна се проведе в центъра
Коментари Харесай

Антивоенен протест в подкрепа на Украйна се състоя в Белград

Протест против съветската инвазия в Украйна се организира в центъра на Белград, оповестиха сръбски медии, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1940
Протестиращите носеха украински флагове и плакати в синьо-жълто с надписи „ Стоп на войната “,  „ Стоп на Путин “.

На митинга, състоял се през вчерашния ден по апела на жители на Сърбия, Украйна, Русия, Беларус и неправителствени организации, бе изпратено посланието, че зачитането на териториалната целокупност на всяка страна е значима, а най-важно е да спре войната и експанзията.  



 

Протестът стартира със запалването на съветски паспорт. Руският жител Владимир, който възпламени паспорта си, казв, че причината  за неговите дейности е повече от ясна. " Не желая да имам никаква връзка с това, което прави Владимир Путин, не желая да нося нито морална, нито каквато и да е друга отговорност. Тръгнах си от Русия през 2014, когато бе анексиран Крим, и от този момент пребивавам в Сърбия, в този момент съм човек без документи ", сподели Владимир.

Участниците в митинга, които упорстват Русия да спре нападенията против Украйна, манифестираха спокойно по тротоарите, тъй че придвижването в центъра на Белград да не бъде спирано.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР