Протест срещу презастрояването на Варна накара кмета Иван Портних да

Протест срещу презастрояването на Варна накара кмета Иван Портних да ...

Демонстрация срещу застрояването ядоса Иван Портних, кметът нападна приватизаторите на протест

Протест срещу презастрояването на Варна накара кмета Иван Портних да реагира емоционално на ".
Сагата се развила миналата вечер. В 19 часа около 100 души вдигнаха плакати и викаха "Мафия" пред сградата на общинската управа, а той написа малко по-късно: "Приватизаторите на протест, малко, защото малко са облажилите, тъжно, лицемерно, готови да използват всеки, без разсъждение, човешки не е приемливо".

Обект за 2 млн. в центъра на Варна пропадна Обект за 2 млн. в центъра на Варна пропадна
Обектът, за който от „Спаси Варна“ алармират, че е пропаднал, е на обща стойност над 2 млн. лева с ДДС. Сумата по него през...
Изявата е любопитна, защото профилът му по принцип се поддържа с рекламна цел - да хвали хубавите неща, когато се случват из града. Емоционално лично мнение по актуален въпрос той почти никога досега не е изразявал, разкрива Сега.
В поста си Портних очевидно има предвид "Демократична България", тъй като част от протестиращите бяха нейни активисти. А една от партиите в коалицията - ДСБ, в края на 90-те години на миналия век (чрез абревиатурата СДС тогава) извърши приватизацията и реституцията в реални граници, вследствие от което се нароиха частни парцели. Много от сградите - в междублокови пространства и градинки, никнат върху такива парцели.
Изявата на Портних във "Фейсбук" бе предшествана от пресконференция на ГЕРБ - Варна по-рано през деня, в която бе застъпена същата теза - злото е посято преди четвърт век. Голяма част от варненци не са съгласни с нея, защото градът се управлява вече 10 години от ГЕРБ. През 8 от тях - и разрешенията за строеж, и концепцията за развитие на града (ако въобще има такава), са дело на Портних и екипа му.

Източник: actualno.com