Протест срещу презастрояването на Варна накара кмета Иван Портних да

...
Протест срещу презастрояването на Варна накара кмета Иван Портних да
Коментари Харесай

Демонстрация срещу застрояването ядоса Иван Портних, кметът нападна приватизаторите на протест

Протест против презастрояването на Варна накара кмета Иван Портних да реагира прочувствено на ".
Сагата се развила предходната вечер. В 19 часа към 100 души подвигнаха плакати и викаха " Мафия " пред постройката на общинската администрация, а той написа малко по-късно: " Приватизаторите на митинг, малко, тъй като малко са облажилите, тъжно, лицемерно, подготвени да употребяват всеки, без размишление, човешки не е задоволително ".
 Обект за 2 млн. в центъра на Варна пропадна Обект за 2 млн. в центъра на Варна пропадна
Обектът, за който от „ Спаси Варна “ сигнализират, че е пропаднал, е на обща стойност над 2 млн. лв. с Данък добавена стойност. Сумата по него през...
Изявата е любопитна, тъй като профилът му по принцип се поддържа с рекламна цел - да хвали хубавите неща, когато се случват из града. Емоционално персонално мнение по настоящ въпрос той съвсем в никакъв случай до момента не е изразявал, разкрива Сега.
В поста си Портних явно има поради " Демократична България ", защото част от протестиращите бяха нейни деятели. А една от партиите в обединението - ДСБ, в края на 90-те години на предишния век (чрез абревиатурата Съюз на демократичните сили тогава) извърши приватизацията и реституцията в действителни граници, вследствие от което се нароиха частни имоти. Много от постройките - в междублокови пространства и градинки, никнат върху такива имоти.
Изявата на Портних във " Facebook " бе предшествана от конференция на ГЕРБ - Варна по-рано денем, в която бе застъпена същата теза - злото е посято преди четвърт век. Голяма част от варненци не са съгласни с нея, тъй като градът се ръководи към този момент 10 години от ГЕРБ. През 8 от тях - и разрешенията за градеж, и концепцията за развиване на града (ако изобщо има такава), са дело на Портних и екипа му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР