Протест срещу освобождаването с мярка подписка на шофьора, блъснал и

...
Протест срещу освобождаването с мярка подписка на шофьора, блъснал и
Коментари Харесай

Сълзи и много мъка пред съда в Пловдив след смъртта на малката Цветозара

Протест против освобождението с мярка " подписка " на водача, блъснал и умъртвил 2-годишната Цветозара в село Анево, се организира пред постройката на Апелативния съд в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Родителите и близки на починалото дете и тежко потърпевшата 53-годишна баба на момиченцето упорстват виновният водач да остане в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ". 

" Нищо не желая от него. Искам само да си понесе следствията. Това е неуместна обстановка за нас, желаеме мярката да бъде изменена " - сподели майката на Цветозара.

Бащата добави, че е неприемливо детенцето им да го няма, а виновният да е на независимост. Родителите ще упорстват за оптималната присъда. Другата баба на починалото детенце упорства за правдивост.

Участниците в демонстрацията издигнаха плакати с надписи:  " Искаме затвор за водача палач на Цвети ", " Върнете Денчо Денчев в ареста ", " Спрете убийците на пътя ", " Затвор за дрогираните и пияни убийци на пътя " и др. 

Протестът се организира директно преди правосъдното съвещание, на което ще се разисква мярката.

Припомняме, че злополуката стана на 13 април на Подбалканския път, минаващ през село Анево. Детето издъхна на място, а баба му е в пловдивска болница. На 72-годишният лидер Данчо Денчев е изработен тест за опиати, който се оказа позитивен за марихуана.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР