Протест срещу оправдателната присъда на бившия девненски кмет Атанас Кузев

...
Протест срещу оправдателната присъда на бившия девненски кмет Атанас Кузев
Коментари Харесай

Прокуратура е оспорила оправдаването на бившия кмет на Девня, за присвояване на гориво за 80 хил. лв.

Протест против оправдателната присъда на някогашния девненски кмет Атанас Кузев за длъжностно заграбване на близо 80 хи. лева е внесла през днешния ден Районната прокуратура в града. Това оповестиха от пресцентъра й.

" Обвинението изрично не приема постановената от Девненския областен съд присъда, с която

Кузев е бил приет за почтен

по обвиняването по отношение на осъществено закононарушение ", се споделя в известието.

В митинга до Варненския областен съд прокуратурата упорства за анулация на оправдателната присъда и постановяването на нова, с която Атанас Кузев да бъде приет за отговорен.
Според осъщественото следствие закононарушението е било осъществено в интервала от 28 август 2009 година до 31 май 2015 година

Като длъжностно лице

Кузев присвоил над 18.2 хиляди литра дизелово гориво

на стойност близо 43.5 хиляди лева, 15 хиляди литра бензин за съвсем 35 хиляди лева, както и други движимости, които не са били свързани с употребата на служебния му джип " Волво ". Общата стойност на присвояването възлиза на близо 78.4 хиляди лева, което съставлява огромни размери, е посочила назначената по досъдебното произвеждане съдебно-счетоводна експертиза.

По контракт с " Лукойл България " на Община Девня е била предоставена карта за зареждане с гориво, с която някогашният кмет зареждал управлявания персонално от него длъжностен дизелов автомобил. Зарежданото дизелово гориво

доста надвишава вероятния разход

съгласно техническите параметри на автомобила, е посочило следствието.

Със същата карта са зареждани и обилни количества бензин. Плащани са и скъпи алкохолни питиета и цигари в разнообразни бензиностанции в страната. Не са съставяни пътни листи или документи, които да потвърждават нуждата от осъществяване на тези разноски.

По митинга на Районната прокуратура в Девня следва да бъде планувано правосъдно съвещание във Варненския областен съд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР