Протест срещу мръсния въздух блокира за кратко Дунав мост при

...
Протест срещу мръсния въздух блокира за кратко Дунав мост при
Коментари Харесай

Протест срещу мръсния въздух блокира за кратко Дунав мост при Русе

Протест против мръсния въздух блокира за малко Дунав мост при Русе, заяви Българска национална телевизия.

В знак на неодобрение локални поданици за втори следващ ден минаха през част от града с коли с черни балони. Шествието приключи до граничния пункт при Дунав мост, Там протестиращите излязоха от колите си и блокираха за малко придвижването в региона на кръговото кръстовище. Те желаят строги наказания против предприятията, замърсяващи въздуха. Недоволните жители упорстват и за незабавни ограничения от страна на всички държавни и локални институции, които да решат дългогодишния проблем с неприятните миризми в Русе.

Протестиращите се оповестиха и против създаване на инсинератор за изгаряне на боклуци в прилежащия румънски град Гюргево. Събират се и подписи със сигнал до министъра на околната среда и водите Юлиян Попов.

Предвидени са и други начинания за привличане на вниманието на повече хора към проблемите, които тормозят русенци повече от 10 години - акции в интернет и обществените мрежи, флашмобове по квартали, еко фестивал, както и уместно посрещане на новоизбраните общински съветници на Русе, с което да бъдат подсетени, че са в локалния парламент, с цел да пазят правата на жителите от района, в това число и правото на чист въздух.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР