протест срещу кариерата в Белащица Над 100 жители на пловдивското

...
протест срещу кариерата в Белащица Над 100 жители на пловдивското
Коментари Харесай

Жителите на Белащица искат спирането на кариерата след 2021 г.

протест против кариерата в Белащица Над 100 поданици на пловдивското село Белащица излязоха на митинг против двете каменни кариери наоколо до обитаемото място. Поводът за недоволството им е  капиталово желание на компанията, добиваща мрамор за трошен камък, да разшири с 50 дка площта на кариерата.
 Белащица митинг
Хората са срещу разширението на кариерата, като тяхното предпочитание е след 2021 година, когато изтича концесионният контракт за обектите, той да не бъде подновяван. Искането на жителите на Белащица е теренът да бъде облагороден и горист.
 Белащица митинг
Според общопрактикуващия доктор в селото Костадин Сотиров за последните 20 години там са зачестили респираторните болести, като най-засегнати са децата.  
 Белащица митинг
Кметът на селото Цветанка Читакова поддържа митинга на жителите на Белащица и даде обещание да изиска от концесионера да следи по-стриктно уговорките си към околната среда, като недопуска запрашаване.
 Белащица митинг
Читакова съобщи, че сега има процедура за слагане на спомагателни легнали служители на реда в секторите, през които минават камионите.-->
 Белащица митинг
Отделно ще се желае и мнението на Регионална инспекция за опазване на околната среда дали разширението на кариерата има потребност от екологична оценка.
 Белащица митинг
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР