Протест ще затвори пътя Самоков - Дупница днес с искане

...
Протест ще затвори пътя Самоков - Дупница днес с искане
Коментари Харесай

Протест затваря пътя Самоков - Дупница, за пореден път хората искат ремонт

Протест ще затвори пътя Самоков - Дупница през днешния ден с искане за ремонт на правата, която свързва автомагистралите „ Тракия “ и „ Струма “. Пътят е пропаднал от двете страни и тежкотоварните коли се движат по средата на платното, а наред с това асфалтът е посипан с дупки, споделя за Дарик един от уредниците на недоволството Илиян Чалгънов.
 
Протестиращите ще се съберат в 13 часа в Самоков на паркинга пред зала „ Арена “ и ще потеглят към центъра на село Клисура, където в 14 часа възнамеряват да блокират пътя.
 
Пътят Самоков - Дупница е рисков, защото от 30 години не е юридически главен ремонт. Отсечката свързва две автомагистрали. Движението по нея е интензивно, като огромна част от трафика е тежкотоварен, уточни Илиян Чалгънов.
 
Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) реагира, като заяви, че програмата й включва рехабилитация на пътя Дупница - Клисура - Самоков. В момента се организират публични поръчки за избор на реализатори за строителството и надзора. Предстои отваряне на ценовите предложения, а строителните работи ще стартират след приключването на тръжната процедура и подписването на контракти с определените реализатори.
 
Отговорът на пътната организация обаче не промени желанията на протестиращите. Илиян Чалгънов съобщи, че за проектите за ремонт се приказва от дълго време, само че към момента нищо не се е случило: " От предходната година имахме обещания от АПИ, че ще има ремонт. Беше открита социална поръчка, след това беше обжалвана, по-късно още веднъж беше стартирана и процедурата с избора на реализатор се протака към този момент няколко месеца. А към този момент идва и зимата, което значи, че ремонт няма да има и тази година ".
 
Жителите на Самоков не за пръв път стачкуват против положението на пътя Самоков - Дупница и упорстват за ремонт. Те блокираха пътя и през май 2017 година, а още през 2015 година предизвикаха петиция до тогавашния министър на районното развиване Лиляна Павлова.
 
Днес протестиращите ще се съберат в 13 часа в Самоков на паркинга пред зала „ Арена “ и ще потеглят към центъра на село Клисура, където в 14 часа възнамеряват да затворят пътя.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР